Film : District 9 (2009)

Gisteren heb ik de film District 9 (2009) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Sharlto Copley als Wikus Van De Merwe, Jason Cope als Grey Bradham – UKNR Chief Correspondent / Christopher Johnson, Nathalie Boltt als Sarah Livingstone – Sociologist, Sylvaine Strike als Dr Katrina McKenzie, Elizabeth Mkandawie als Interviewee, John Sumner als Les Feldman – MIL Engineer, William Allen Young als Dirk Michaels, Greg Melvill-Smith als Interviewer, Nick Blake als Francis Moraneu – CIV Engineer Team, Morena Busa Sesatsa als Interviewee, Themba Nkosi als Interviewee, Mzwandile Nqoba als Interviewee, Barry Strydom als Interviewee, Jed Brophy als James Hope – Police Office en Louis Minnaar als Piet Smit.

De Aarde is door buitenaardsen gevonden. Echter de mensheid heeft dit buitenaardse ras als tweederangsburgers ondergebracht in getto’s in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris (Sharlto Copley) wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.
FilmTotaal.nl

Film : District 9 (2009)

Film : District 9 (2009)

Ik vind District 9 een hele goede film en wel om verschillende redenen.

De eerste reden is dat het een, in mijn ogen, hele succesvolle combinatie is van een sciencefiction film en een mockumentary. Het verhaal wordt verteld door middel van een hele goede mix van beide stijlen en dat maakt het in het begin wel even druk, maar daarna wen je er snel aan en kijkt de film goed weg.

De tweede reden is dat Peter Jackson producent is van deze film en dat zie je toch wel terug in de gebruikte special effect, hoe het verhaal verteld wordt en hoe de acteurs en actrices gecoached zijn.

De derde reden is dat het verhaal hele grote parallellen trekt naar vluchtelingenkampen en hoe daar mee omgegaan wordt. De vluchtelingen hebben ook al bijnamen gekregen en worden behandeld als tweede- of zelfs derde- en vierderangsburgers. Sommice actiescene’s zijn behoorlijk hard, maar eigenlijk is dat wel goed voor de verdere uitbeelding van het verhaal.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...