Film : Im Westen Nichts Neues (2022)

Gisteren heb ik de film Im Westen Nichts Neues (2022) gezien. Deze film is in Nederland te bekijken bij Netflix. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Felix Kammerer als Paul Bäumer, Aaron Hilmer als Albert Kropp, Moritz Klaus als Franz Müller, Albrecht Schuch als Stanislaus Katczinsky, Adrian Grünewald als Ludwig Behm, Edin Hasanovic als Tjaden Stackfleet, Daniel Brühl als Matthias Erzberger, Thibault de Montalembert als General Ferdinand Foch, Devid Striesow als General Friedrichs, Andreas Döhler als Leutnant Hoppe, Sebastian Hülk als Major Von Brixdorf, Luc Feit als Stabsarzt, Michael Wittenborn als Rektor, Michael Stange als Musterungsoffizier en Sascha Nathan als Graf Von Oberndorff.

Paul Bäumer (Felix Kammerer) gaat met zijn vrienden Albert Kropp (Aaron Hilmer) en Franz Müller (Moritz Klaus) vrijwillig in dienst bij het Duitse leger. Hun patriottische vurigheid smelt als sneeuw voor de zon wanneer ze met de wrede werkelijkheid aan het front geconfronteerd worden. Paul moet zijn vooropgezette ideeën omtrent de vijand en het hele conflict bijstellen. Echter heeft hij geen andere keuze dan door te vechten tot het bittere einde.
FilmTotaal.nl

Film : Im Westen Nichts Neues (2022)

Film : Im Westen Nichts Neues (2022)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. De film laat goed de onzinnigheid van oorlog zien en dan met name de onzinnigheid van de loopgraveoorlog zoals deze in de Eerste Wereldoorlog was uitgevoerd tussen Duitsland en Frankrijk. Dat Generaals in Duitsland hun persoonlijke eer stelden boven wat de regering wilde, is niet voor te stellen en als je dan aan het einde van de film verneemt hoeveel doden er tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gevallen, dan wordt je wel stil.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...