Film : Jagten (2012)

Afgelopen Woensdagavond heb ik de film Jagten (2012) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Mads Mikkelsen als Lucas, Thomas Bo Larsen als Theo, Annika Wedderkopp als Klara, Lasse Fogelstrøm als Marcus, Susse Wold als Grethe, Anne Louise Hassing als Agnes, Lars Ranthe als Bruun, Alexandra Rapaport als Nadja, Sebastian Bull Sarning als Torsten, Steen Ordell Guldbrand Jensen als Lars T, Daniel Engstrup als Johan, Troels Thorsen als Bent, Søren Rønholt als Big Carsten, Hana Shuan als Tiny en Jytte Kvinesdal als Inger.

Anderen maken voor Lucas (Mads Mikkelsen) uit dat hij verdrietig en verloren is. Welke kerel van tweeënveertig werkt op een kleuterschool? De goedzak heeft al wat klappen te incasseren gehad met een echtscheiding, een onredelijke ex die papadag het liefst uit haar vocabulaire zou schrappen en een gedwongen ontslag. Zodoende heeft hij zijn werkveld verplaatst naar de plaatselijke kleuterschool. Lucas put veel kracht uit de blije gezichtjes die elke ochtend staan te springen hun favoriete leraar te zien en hij leeft op tijdens de jachtuitjes met zijn maten uit het dorp, weekenden vol bier en bravoure. Als het geluk hem eindelijk weer eens toelacht – zijn puberzoon (Lasse Fogelstrøm) besluit liever bij zijn vader te wonen en die leuke nieuwe collega (Alexandra Rapaport) begint schaamteloos met hem te flirten – wordt hij door de directrice (Susse Wold) van de kleuterschool op het matje geroepen. De kleine Klara (Annika Wedderkopp) vertelde een verschrikkelijk verhaal, waarin de begrippen “nare meester Lucas” en “penis” een hoofdrol speelden. Het duurt niet lang of de jacht op de vermeende pedoseksueel wordt geopend. En masse wordt hij veroordeeld, geweigerd, bedreigd en in elkaar gerost. Het eens zo hechte dorp verandert in een niet te temmen beest en het leven van de onschuldige Lucas in een hel.
FilmTotaal.nl

Film Jagten (2012)

Film Jagten (2012)

Ik ben erg onder de indruk van Jagten.

Tot nu toe speelt Mads Mikkelsen in Jagten zijn allerbeste rol als de voor kindermisbruik beschuldigde kleuterleider Lucas die stand moet houden in zijn thuisdorp waar iedereen hem wantrouwt en veracht.

Door dat je weet dat Lucas niets heeft misdaan en ziet hoe dit misverstand in de wereld is gekomen krijg je zo veel medelijden voor hem en krijg je zo’n verschrikkelijke hekel aan zijn dorpsgenoten die hem zo treiteren en uitkafferen dat het je gewoon pijn doet.

Voor vele zal Jagten geen film zijn die je gemakkelijk zal uitkijken, maar ik kan iedereen verzekeren die ook maar een beetje houd van kwaliteit films dat Jagten zeker de moeite waard is om te kijken!

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...