Film : Minyan (2020)

Gisteren heb ik de film Minyan (2020) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Samuel H. Levine als David, Ron Rifkin als Josef, Christopher McCann als Herschel, Mark Margolis als Itzik, Richard Topol als Zalman, Brooke Bloom als Rachel, Alex Hurt als Bruno, Carson Meyer als Alicia, Zane Pais als Nathan, Eleanor Reissa als Mrs. Greenberg, Gera Sandler als Simon, Michael Broadhurst als Driver 1, Lawrence Jansen als Itzik’s Son, Chris Perfetti als Eric en Chinaza Uche als Teacher.

New York ’87. De 17-jarige David (Samuel H. Levine) woont met zijn ouders in een wijk met veel Joodse immigranten. Hij helpt regelmatig bij gebedsgemeenschappen (Minyans) wat als vanzelfsprekend door zijn familie wordt beschouwd. Hij is zijn homoseksualiteit aan het ontdekken maar vindt de strikte regels van zijn Joodse gemeenschap steeds meer knellen.
FilmTotaal.nl

Film : Minyan (2020)

Film : Minyan (2020)

Ik vond dit een heel erg indrukwekkende film. Het verhaal is heel erg sterk bedacht en wordt zeer goed uitgewerkt. De worsteling van de hoofdpersoon met zijn homoseksualiteit en de strikte regels van de Joodse gemeenschap worden ook zeer goed in beeld gebracht. Verder wordt ook, omdat de film speelt in de jaren 80, de ziekte Aids nog even aangestipt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...