Film : One Life (2023)

Gisteren heb ik de film One Life (2023) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Anthony Hopkins als Nicky Winton, Lena Olin als Grete Winton, Johnny Flynn als Young Nicky Winton, Helena Bonham Carter als Babi Winton, Tim Steed als Bernhard, Matilda Thorpe als Nina, Daniel Brown als Frank, Alex Sharp als Trevor Chadwick, Jiri Simek als Rudi, Romola Garai als Doreen Warriner, Barbora Váchová als Monika Holub, Juliana Moska als Hana Hejdukova, Jolana Jirotková als Gap-Toothed Girl, Michal Skach als Jan Slonek en Samuel Himal als Karel Slonek.

‘One Life’ vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton (Anthony Hopkins), door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered.
FilmTotaal.nl

Film : One Life (2023)

Wow …

Deze film komt, wat mij betreft, op hetzelfde niveau als Schindler’s List waarin ongeveer 1.100 Joden gered worden van Auschwitz. In One Life worden ongeveer 650 Joodse kinderen gered, maar wat is deze film ook goed gemaakt zeg.

Het verhaal wordt verteld middels een verhaallijn in 1986 en een verhaallijn in het verleden en wat wordt dat goed gedaan. Hele goede acteurs, hele goede muziek en goed gekozen locaties zorgen er voor dat je vanaf het begin midden in de film zit en dat je naarmate de ontknoping nadert er niet aan ontkomt om emotioneel te reageren. Ik ga verder niets vertellen van het verhaal, want dat moet je echt zelf meemaken, maar deze film zou wat mij betreft ook zo een klassieker als Schindler’s List moeten worden, vooral ook omdat Nicky Winton eigenlijk geen eer van zijn werk wil hebben. Hij heeft het gedaan omdat hij vond dat het gedaan moest worden. Wel een klein detail dat ik verklap is dat een aantal van de Joodse kinderen die door Nicky Winton gered zijn, in deze film gespeeld hebben en dat vind ik dan heel erg mooi.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...