Film : Presque (2021)

Gisteren heb ik de film Presque (2021) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Bernard Campan als Louis Caretti, Alexandre Jollien als Igor Parat, Tiphaine Daviot als Cathy, Julie-Anne Roth als Nicole, La Castou als La mère d’Igor, Marie Benati als La prostituée, Marilyne Canto als Judith, Anne-Valérie Payet als Caroline, Sofiia Manousha als Natasha, Marie Petiot als Bérengère, Laëtitia Eïdo als Patricia, Maurice Aufair als Homme formulaire, Roméo Henchoz als Le primeur, Joachim Chappuis als Joachim en Annie Christ als Dame chausson.

Igor (Alexandre Jollien) heeft een lichamelijke beperking. Hij bezorgt biologische groenten, woont zelfstandig en is erg in filosofie geïnteresseerd. Door een ongeluk komt hij in contact met begrafenisondernemer Louis (Bernard Campan). Igor ziet in de gestreste Louis een goede vriend, maar die hoopt echter snel van hem af te zijn. Als Igor zich verstopt in de lijkwagen waarmee Louis naar Zuid-Frankrijk moet, volgt een bijzondere roadtrip …
FilmTotaal.nl

Film : Presque (2021)

Film : Presque (2021)

Ik vond dit een hele mooie film. Het verhaal is luchtig, maar wordt voorzien van zwarte grappen over mensen met een lichamelijke beperking. Maar in dit geval is dat een goed ding, want de hoofdrolspeler Alexandre Jollien heeft zelf een lichamelijke beperking en speelt een persoon met een lichamelijke beperking en laat eigenlijk zien dat hij ook gewoon een mens is met gevoelens. Het bijzondere is dat de hoofdpersoon nergens kwaad door wordt. Wat er ook gebeurt, hij blijft de rust zelve en dat is heel erg mooi neergezet.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...