Film : Slumdog Millionaire (2008)

Gisteren heb ik de film Slumdog Millionaire (2008) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Dev Patel als Older Jamal, Saurabh Shukla als Sergeant Srinivas, Anil Kapoor als Prem, Raj Zutshi als Director, Jeneva Talwar als Vision Mixer, Freida Pinto als Older Latika, Irrfan Khan als Police Inspector, Azharuddin Mohammed Ismail als Youngest Salim, Ayush Mahesh Khedekar als Youngest Jamal, Jira Banjara als Airport Security Gard, Sheikh Wali als Airport Security Gard, Mahesh Manjrekar als Javed, Sanchita Choudhary als Jamal’s Mother, Himanshu Tyagi als Mr Nanda en Sharib Hashmi als Prakash.

Het verhaal van Jamal Malik (Dev Patel), een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma ‘Who Wants to be a Millionaire’. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bende’s en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij – zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom – op zo’n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer zestig miljoen kijkers antwoord op deze vraag …
FilmTotaal.nl

Film : Slumdog Millionaire (2008)

Film : Slumdog Millionaire (2008)

Gebaseerd op een boek is dit een erg indrukwekkende film. Het verhaal op zich wordt zeer goed uitgewerkt middels snel schakelen tussen het heden, de hoofdpersoon in de quiz, en het verleden, het verhaal van de hoofdpersoon zijn jeugd tot aan de quiz en doordat de acteurs en actrices allemaal zeer goed zijn, wil je de film echt in één keer kijken. Verder zie je op de achtergrond in het verhaal van de hoofdpersoon zijn jeugd tot aan de quiz India groeien van een land waar nog niet veel mogelijk was, tot aan het land dat India in 2008 was, een land met heel veel mogelijkheden en al heel veel callcenters die zorgden voor veel werkgelegenheid. Er is ook gefilmd op een paar hele mooie locaties en dat maakt deze film ook erg mooi om naar te kijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...