Film : The Da Vinci Code (2006)

Ik heb Zaterdag met Danielle de film The Da Vinci Code (2006) gezien.
In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Tom Hanks als Robert Langdon, Audrey Tautou als Sophie Neveu, Ian McKellen als Sir Leigh Teabing, Jean Reno als Captain Bezu Fache, Paul Bettany als Silas, Alfred Molina als Bishop Manuel Aringarosa, Jürgen Prochnow als Andre Vernet, Jean-Yves Berteloot als Remy Jean, Etienne Chicot als Lt. Collet, Jean-Pierre Marielle als Jacques Saunière, Marie-Françoise Audollent als Sister Sandrine, Rita Davies als Elegant Woman at Rosslyn, Francesco Carnelutti als Prefect, Seth Gabel als Michael en Shane Zaza als Youth on Bus.

In Parijs loopt professor Robert Langdon (Tom Hanks) een afspraak mis met de conservator van het Louvre (Jean-Pierre Marielle) omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar de werken van Da Vinci. Geholpen door een agente (Audrey Tautou) maakt Langdon zich uit de voeten en begint de speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van het Opus Dei. Want met name de katholieke kerk zit niet op de oplossing te wachten. Ondertussen zitten de politie en de moordenaar hen op de hielen …
FilmTotaal.nl

Film : The Da Vinci Code (2006)

Film : The Da Vinci Code (2006)

De film The Da Vinci Code is gebaseerd op het boek De Da Vinci Code, geschreven door Dan Brown, maar dat is niet echt heel goed gedaan.

In het boek wordt veel beter ingegaan op de diverse puzzels die uitgevoerd moeten worden om weer een stap verder te komen, terwijl in de film het puzzelen echt tot een minimum beperkt is. Verder is de film eigenlijk gewoon een te samengeperste uitvoering van het boek. In mijn ogen hadden ze beter twee of meer films van drie uur kunnen maken en dan juist wel een heleboel details laten zien, die nu weggelaten zijn.

Aan de hoofdrolspelers lag het niet dat ik de film niet zo goed vond, want die waren allemaal toch wel goed bezig.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...