Film : The Father (2020)

Afgelopen Zaterdag heb ik samen met Danielle de film The Father (2020) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Olivia Colman als Anne, Anthony Hopkins als Anthony, Mark Gatiss als The Man, Olivia Williams als The Woman, Imogeen Poots als Laura, Rufus Sewell als Paul, Ayesha Dharker als Dr Sarai en Roman Zeller als Boy.

In het drama ‘The Father’ speelt Anthony Hopkins de tachtigjarig, demente man Anthony die zijn grip op de wereld is kwijtgeraakt. Hij weigert elke vorm van hulp van zijn dochter Anne (Olivia Colman) wat hem er alleen maar verwarder op maakt. Gaandeweg begint hij te twijfelen aan de mensen die van hem houden, maar ook aan zijn eigen verstand en zelfs aan zijn eigen realiteit.
FilmTotaal.nl

Film : The Father (2020)

Film : The Father (2020)

Ik vind dit een hele indrukwekkende en goede film. Het verhaal is erg goed bedacht en wordt heel erg goed uitgewerkt, zo goed zelfs dat je aan het einde van de film als kijker in verwarring achter blijft. Het lijkt er op dat het verhaal verteld wordt vanuit het zichtspunt van Anthony, maar dat weet je niet zeker. Één ding is voor mij wel duidelijk geworden en dat is dat dementie in een bepaald stadium niet fijn is voor de personen om een dement iemand heen, maar zeker niet fijn is voor de persoon zelf.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...