Film : The Hobbit – An Unexpected Journey (2012)

Een aantal dagen geleden heb ik de film The Hobbit – An Unexpected Journey (2012) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Ian McKellen als Gandalf, Martin Freeman als Bilbo Baggins, Richard Armitage als Thorin Oakenshield, Ken Stott als Balin, Graham McTavish als Dwalin, William Kircher als Bifur en Tom Troll, James Nesbitt als Bofur, Stephen Hunter als Bombur, Dean O’Gorman als Fili, Aidan Turner als Kili, John Callen als Oin, Peter Hambleton als Gloin en William Troll, Jed Brophy als Nori, Mark Hadlow als Dori en Bert Troll, Adam Brown als Ori, Ian Holm als Old Bilbo, Elijah Wood als Frodo en Barry Humphries als Great Goblin.

The Hobbit films vertellen het verhaal over de simpele hobbit Bilbo Baggins (Martin Freeman), die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn gemakkelijke bestaan komt echter abrupt ten einde wanneer op een dag de tovenaar Gandalf (Ian McKellen) op zijn deur klopt en een groep dwergen meebrengt. Zij weten Bilbo te overtuigen om een tocht te ondernemen waarbij hij oog in oog zal komen te staan met de draak Smaug, die lang geleden een schat heeft gestolen van de Dwergen. De enorme gevaren die een dergelijke toch met zich meebrengt, zijn de onervaren Bilbo echter onbekend. Voor hij het weet, is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, wolven, reusachtige spinnen, aardmannen en niet te vergeten de draak Smaug zelf.
FilmTotaal.nl

The Hobbit: An Unexpected Journey

The Hobbit: An Unexpected Journey

Gebaseerd op het boek The Hobbit, geschreven door J.R.R. Tolkien, is dit de eerste van drie films die – net zoals The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Lord of the Rings: The Two Towers en The Lord of the Rings: The Return of the King – geregisseerd zijn door Peter Jackson. Ik moet zeggen dat Peter Jackson begrijpt wat J.R.R. Tolkien bedoelde met zijn boeken. Net zoals hij de sfeer in The Lord of the Rings heel goed omzette naar de eerder genoemde drie films, zo heeft hij de sfeer in The Hobbit ook erg goed omgezet naar een drietal films.

De originele verhaallijn wordt goed gevolgd. Zo nu en dan is er wel iets aan de verhaallijn toegevoegd, maar dat stoort niet. Het verhaal wordt erg goed verteld middels zeer goed gecaste acteurs en actrices, uitstekend gevonden locaties, zeer prachtige special effects en erg mooie muziek. Voor je het weet zijn de 2 uur en 49 minuten van de film om en wil je het liefste de volgende film gaan kijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...