Film : The Hobbit – The Desolation of Smaug (2013)

Een aantal dagen geleden heb ik de film The Hobbit – The Desolation of Smaug (2013) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Ian McKellen als Gandalf, Martin Freeman als Bilbo Baggins, Richard Armitage als Thorin Oakenshield, Ken Stott als Balin, Graham McTavish als Dwalin, William Kircher als Bifur en Tom Troll, James Nesbitt als Bofur, Stephen Hunter als Bombur, Dean O’Gorman als Fili, Aidan Turner als Kili, John Callen als Oin, Peter Hambleton als Gloin en William Troll, Jed Brophy als Nori, Mark Hadlow als Dori en Bert Troll, Adam Brown als Ori, Benedict Cumberbatch als Smaug en Necromancer, Mikael Persbrandt als Beorn en Sylvester McCoy als Radagast.

‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’ pikt het verhaal direct op na de gebeurtenissen in ‘An Unexpected Journey’. De dwergen, Bilbo (Martin Freeman) en Gandalf (Ian McKellen) zijn succesvol ontsnapt uit de Misty Mountains, en Bilbo heeft de Ring te pakken gekregen. Samen reizen ze nu verder om het dwergenkoninkrijk Erebor terug te winnen op de draak Smaug (Benedict Cumberbatch), samen met de berg goud die daar ligt.
FilmTotaal.nl

The Hobbit: The Desolation of Smaug

The Hobbit: The Desolation of Smaug

Gebaseerd op het boek The Hobbit, geschreven door J.R.R. Tolkien, is dit de tweede van drie films die – net zoals The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Lord of the Rings: The Two Towers en The Lord of the Rings: The Return of the King – geregisseerd zijn door Peter Jackson.Ik moet zeggen dat Peter Jackson begrijpt wat J.R.R. Tolkien bedoelde met zijn boeken. Net zoals hij de sfeer in The Lord of the Rings heel goed omzette naar de eerder genoemde drie films, zo heeft hij de sfeer in The Hobbit ook erg goed omgezet naar een drietal films.

De originele verhaallijn wordt goed gevolgd. Zo nu en dan is er wel iets aan de verhaallijn toegevoegd, maar dat stoort niet. Het verhaal wordt erg goed verteld middels zeer goed gecaste acteurs en actrices, uitstekend gevonden locaties, zeer prachtige special effects en erg mooie muziek. Voor je het weet zijn de 2 uur en 41 minuten van de film om en wil je het liefste de volgende film gaan kijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...