Film : The Zone of Interest (2023)

Gisteren heb ik de film The Zone of Interest (2023) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Christian Friedel als Rudolf Höss, Sandra Hüller als Hedwig Höss, Johann Karthaus als Claus Höss, Luis Noah Witte als Hans Höss, Nele Ahrensmeier als Inge-Brigitt Höss, Lilli Falk als Heideraud Höss, Anastazja Drobniak als Annagret Höss, Cecylia Pekala als Annagret Höss, Kalman Wilson als Annagret Höss, Medusa Knopf als Elfryda, Max Beck als Schwarzer, Slava the Dog als Dilla, Andrey Isaev als Bronek, Julia Babiarz als Young Polish Housemaid en Stephanie Petrowitz als Sophie.

Kampcommandant Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller) voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen.
FilmTotaal.nl

Film : The Zone of Interest (2023)

Film : The Zone of Interest (2023)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. Het verhaal is goed bedacht, maar wordt heel erg goed uitgewerkt. Zonder het laten van zien van alle gruwelijkheden van kamp Auschwitz, krijg je er via via genoeg van mee om te kunnen constateren dat de Tweede Wereldoorlog niet fraai was en dat het nooit mag meer terugkeren.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...