Boek : Elizabeth Day – Het feest

Gisteren heb ik het boek “Het feest” uit gelezen. Dit boek is geschreven door Elizabeth Day.

Martin Gilmour en Ben Fitzmaurice zijn al vijfentwintig jaar beste vrienden, vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten op Burtonbury School. Ze vormen een apart stel: een arbeiderszoon en de golden boy uit een aristocratische familie. Martin weet dat er door anderen vraagtekens worden gezet bij hun vriendschap, maar hij doet alles voor Ben. Hij bewaart zelfs Bens grootste geheim.

Op Bens veertigste verjaardag, omringd door het Britse establishment dat zich laaft aan champagne en drugs, bekruipt Martin voor de zoveelste keer het gevoel dat hij er niet bij hoort. Ook zijn vrouw Lucy, die al vanaf het begin argwaan koestert, voelt dat er onheil in de lucht hangt. Maar Ben zou nooit iets doen om de vriendschap op het spel te zetten. Toch?

Boek : Elizabeth Day - Het feest

Boek : Elizabeth Day – Het feest

Ik vond dit een goed boek. Het verhaal is eigenlijk opgedeeld in twee delen. Het eerste deel is de doorlopende lijn van de vertelling van hoe Martin Gilmour en Ben Fitzmaurice vrienden zijn geworden. Het tweede deel is het verhaal van het genoemde feest. Deze twee delen worden kunstig met elkaar vervlecht, waardoor je de hele tijd nieuwsgierig blijft en het boek het liefst in één keer uit wil lezen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...