Film : War Horse (2011)

Afgelopen Zaterdag hebben Danielle en ik de film War Horse (2011) gekeken. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Jeremy Irvine als Albert Narracott, Peter Mullan als Ted Narracott, Emily Watson als Rose Narracott, David Thewlis als Lyons, Tom Hiddleston als Capt. Nicholls, Benedict Cumberbatch als Maj. Jamie Stewart, Toby Kebbell als Geordie Soldier, Patrick Kennedy als Lt. Charlie Waverly, Niels Arestrup als Grandfather, Celine Buckens als Emilie, Leonard Carow als Michael, David Kross als Gunther, Matt Milne als Andrew Easton, Robert Emms als David Lyons en Eddie Marsan als Sgt. Fry.

De film is gebaseerd op een boek van Michael Morpurgo uit 1982 en speelt zich af in 1914, ten tijde van de eerste wereldoorlog. Het boek gaat over de vriendschap en lotsverbintenis tussen de jongen Albert (Jeremy Irvine) en zijn paard, die van elkaar gescheiden worden als het paard door soldaten wordt meegenomen naar de frontlinie.
FilmTotaal.nl

Film : War Horse (2011)

Film : War Horse (2011)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal is goed geschreven en wordt zeer goed uitgebeeld. Vooral de scene’s tussen de hoofdrolspeler en het paard zijn zeer fraai gemaakt. Er zit één scene in de film die ik persoonlijk niet zo mooi vond, het paard raakt in paniek in het oorlogsgebied en wikkelt zich langzaam maar zeker in prikkeldraad, maar wordt wel op de juiste momenten goed afstand genomen. Ook wel leuk dat er best veel bij mij al bekende acteurs meedoen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...