Film : Silver Linings Playbook (2012)

Gisteren heb ik de film Silver Linings Playbook (2012) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Bradley Cooper als Pat, Jennifer Lawrence als Tiffany, Robert De Niro als Pat Sr., Jacki Weaver als Dolores, Chris Tucker als Danny, Anupam Kher als Dr. Cliff Patel, John Ortiz als Ronnie, Shea Whigham als Jake, Julia Stiles als Veronica, Paul Herman als Randy, Dash Mihok als Officer Keogh, Matthew Russell als Ricky D’Angelo, Cheryl Williams als Tiffany’s Mother, Patrick McDade als Tiffany’s Father en Brea Bee als Nikki.

Pat (Bradley Cooper) heeft na een metale inzinking alles verloren. Zijn huis, zijn vrouw en zijn baan. Hij woont weer bij zijn moeder Dolores (Jacki Weaver) en vader Pat Sr. (Robert De Niro) Maar dit weet hem er niet van te weerhouden om vooral vooruit te denken. Al komt dit waarschijnlijk mede door de manische status van zijn bipolaire stoornis. Wanneer Pat bij vrienden Tiffany (Jennifer Lawrence), van wie hij denkt dat ze nog gekker is dan hij, ontmoet ziet Pat een kans om opnieuw in contact te komen met zijn vrouw. Tiffany besluit Pat te helpen, maar in ruil daarvoor moet hij haar helpen met een danswedstrijd.
FilmTotaal.nl

Silver Linings Playbook (2012)

Silver Linings Playbook (2012)

Ik vind dit een hele goede film omdat het zeer goed in beeld brengt waar mensen mee geconfronteerd worden die een bipolaire stoornis hebben. Je kan zien dat Bradley Cooper zich heel goed heeft ingelezen, want hij weet heel precies de verschillende stemmingen van zijn hoofdpersoon Pat weer te geven. Vooral de snelle wisselingen tussen de stemmingen manisch, hypomaan en depressief worden door hem zeer goed geacteerd.

Het verhaal is ook heel erg goed bedacht en wordt zeer goed verteld door de verschillende acteurs en actrices. Dat kan ook niet anders want de film is gebaseerd op het boek The Silver Linings Playbook, geschreven door Matthew Quick. Gedurende de film kan je af en toe best wel lachen om bepaalde situaties, net zoals je zo af en toe ook bijna moet huilen om bepaalde situaties.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...