Film : Woman in Gold (2015)

Ik heb gisteravond de film Woman in Gold (2015) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Helen Mirren als Maria Altmann, Ryan Reynolds als Randy Schoenberg, Daniel Brühl als Hubertus Czernin, Katie Holmes als Pam Schoenberg, Tatiana Maslany als Young Maria Altmann, Max Irons als Fritz Altmann, Charles Dance als Sherman, Antje Traue als Adele Bloch-Bauer, Elizabeth McGovern als Judge Florence Cooper, Jonathan Pryce als Chief Justice Rehnquist, Frances Fisher als Barbara Schoenberg, Moritz Bleibtreu als Gustav Klimt, Tom Schilling als Heinrich, Allan Corduner als Gustav Block-Bauer en Ferdinand Goodman als Ferdinand Bloch-Bauer.

Maria Altmann (Helen Mirren) is een Joodse vluchteling, die met behulp van de jonge advocaat Randy Schoenberg (Ryan Reynolds) een strijd aangaat met de Oostenrijkse overheid. Tijdens de oorlog werden vijf schilderijen van Gustav Klimt (Moritz Bleibtreu) uit haar familiehuis gestolen en die wil ze terug.
FilmTotaal.nl

Film : Woman in Gold (2015)

Film : Woman in Gold (2015)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal laat heel goed zien hoe schrijnend de hele situatie rondom de Tweede Wereldoorlog en de Joden eigenlijk was. Dat ze 40 tot 50 jaar laten complete gevechten in de rechtszaal moeten leveren om hun eigendommen terug te kunnen krijgen. Vreselijk !!!

De verschillende acteurs en actrices zorgen er voor dat dit een hele fijne film is om naar te kijken. Ook een heel groot pluspunt vind ik het feit dat er heel goed en regelmatig Duits en Oostenrijks wordt gesproken in de film. Dus niet zoals in de meeste Hollywood productie, dat alle buitenlanders gewoon Engels spreken.

Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de Tweede Wereldoorlog en de impact die de oorlog had.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...