Line of Duty (Seizoen 2)

Gisteren heb ik een aflevering gezien van de serie Line of Duty. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door KRO in het kader van KRO Detectives. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Keeley Hawes als Lindsay Denton, Mark Bonnar als DCC Mike Dryden, Martin Compston als Steve Arnott, Vicky McClure als Kate Fleming, Adrian Dunbar als Ted Hastings en Jessica Raine als DC Georgia Trotman.

Bij een overval op een politiekonvooi komen drie agenten om het leven en raakt een beschermde getuige zwaargewond. De enige overlevende aan de kant van de politie is inspecteur Lindsey Denton (Keeley Hawes). Adjunct-commissaris Mike Dryden (Mark Bonnar) neemt zelf de leiding over het onderzoek en zet AC-12 aan het werk. Het team van Steve Arnott (Martin Compston), Kate Fleming (Vicky McClure) en Ted Hastings (Adrian Dunbar) krijgt versterking in de persoon van nieuweling Georgia Trotman (Jessica Raine). Al gauw wordt duidelijk dat het gaat om een complexe zaak met een geur van corruptie binnen het politieapparaat. Zo rijst het vermoeden dat Denton, die in eerste instantie werd gezien als de meest waardevolle getuige, in werkelijkheid wel eens de hoofdverdachte zou kunnen zijn. Hoe ver zal AC-12 durven gaan om de waarheid aan het licht te brengen?

Line of Duty

Line of Duty

Ik vind dit wederom een zeer goede serie die door de KRO wordt uitgezonden in het kader van KRO Detectives.

Het verhaal is zeer goed, in dit geval gaat het over corruptie in het politieapparaat. De acteurs en actrices zijn zeer goed gekozen en overtuigen echt in hun verschillende rollen. De locaties zijn goed gekozen en de muziek is erg goed.

Met meer van dit soort series blijf ik toch echt wel fan van de KRO Detectives.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...