Serie : War & Peace

Ik heb gisteren met Danielle de eerste aflevering van de serie War & Peace gezien. Deze serie is gebaseerd op het door Lev Tolstoj geschreven boek Oorlog en Vrede en wordt in Nederland uitgezonden door NPO. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Paul Dano als Pierre Bezukhov, James Norton als Andrei Bolkonsky, Lily James als Nastasha Rostova, Adrian Edmondson als Count Ilya Rostova, Aisling Loftus als Sonya Rostova, Greta Scacchi als Countess Natalya Rostova, Jack Lowden als Nikolai Rostov, Tuppence Middleton als Helena Bezukhova, Aneurin Barnard als Boris Drubetskoy, Jessie Buckley als Marya Bolkonskaya, Olivia Ross als Mademoiselle Bourienne, Tom Burke als Fedya Dolokhov, Jim Broadbent als Prince Nikolai Bolkonsky, Callum Turner als Anatole Kuragin en Rebecca Front als Anna Mikhailovna Drubetskaya.

Kostuumdrama naar Tolstoj’s beroemde roman, waarin de jonge generatie aristocraten tijdens het Russische conflict met Napoleon in 1805 in beslag wordt genomen door uiteenlopende levensvragen. Zo heeft Pierre (Paul Dano) moeite aan de verwachtingen van zijn omgeving te voldoen, hunkert Andrei (James Norton) naar een ander bestaan en verlangt Nastasha (Lily James) naar ware liefde. Wanneer het conflict verhevigt wordt hen echter duidelijk dat ze de toekomst niet zelf in de hand hebben.

Serie : War & Peace

Serie : War & Peace

Ik vind dit een hele goede serie. De kostuums zien er erg goed uit. De locaties en allerhande voertuigen en wapens zijn zeer goed nagemaakt. Het verhaal wordt ook zeer goed verteld en je krijgt een goede inkijk in het Rusland van rond 1800.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...