Boek : Tatiana de Rosnay – Dit leven is van jou

Gisteren heb ik het boek “Dit leven is van jou” uitgelezen. Dit boek is geschreven door Tatiana de Rosnay.

De achttienjarige, introverte Martin Dujeu woont met zijn vader in het gegoede 15de arrondissement van Parijs. Zijn moeder is op jonge leeftijd overleden en met zijn vader heeft hij een slechte band. De enige twee liefdes in Martins leven zijn zijn hond en literatuur. Tot hij op een ochtend Célestine ontmoet, een dakloze dame die haar toevlucht heeft gezocht in een portiek in zijn straat. Wat begint als een ontmoeting vol vooroordelen, groeit uit tot een hechte vriendschap tussen twee mensen die ogenschijnlijk niets met elkaar gemeen hebben, maar een gedeelde passie ontdekken.

De zware winter blijkt echter te veel voor Célestine en vanuit het ziekenhuis wil ze Martin nog één keer bedanken, op een wel heel bijzondere manier …

Boek : Tatiana de Rosnay - Dit leven is van jou

Boek : Tatiana de Rosnay – Dit leven is van jou

Na het lezen van “De Familiereünie“, kon ik “Dit leven is van jou” niet laten liggen.

Wat is Tatiana de Rosnay toch een goede schrijfster. Met gemak vult zij een minimaal aantal bladzijden met een goed opgebouwd verhaal, waarin je heel snel vertrouwd raakt met de verschillende personages. Dit verhaal is ook weer goed opgezet en wordt ook heel erg goed uitgewerkt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...