(TV) Serie : Karen Pirie

Gisteren heb ik een aflevering gezien van de serie Karen Pirie. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door NPO. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Lauren Lyle als DS Karen Pirie, Anna Russell-Martin als Rosie Duff, Chris Jenkins als DC Jason Murray, Gilly Gilchrist als DI Barney MacLennan, Kevin Mains als DS Jimmy Lawson, Stuart Bowman als Chief Superintendant Lawson en Gemma McElhinney als PC Janice Hogg.

Brigadier Karen Pirie (Lauren Lyle) wordt gevraagd de moordzaak te heropenen van Rosie Duff (Anna Russell-Martin), die in 1996 is omgebracht. Aanleiding is een spraakmakende misdaadpodcast over de moord, 25 jaar na dato. Destijds werd Rosie gevonden door drie dronken studenten. Hoewel ze verdacht werden, zijn ze nooit aangeklaagd.

(TV) Serie : Karen Pirie

(TV) Serie : Karen Pirie

Ik vind dit een hele goede serie. Het verhaal is heel erg goed bedacht en is heel erg goed uitgewerkt. Hele goede locaties, super goede muziek en goede acteurs en actrices. Vooral het feit dat het verhaal van vroeger heel erg goed afgewisseld wordt met het verhaal van het heden, is erg fraai en geeft je een goed inzicht in hoe het onderzoek vroeg werd uitgevoerd en hoe het onderzoek heden ten dage wordt uitgevoerd.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...