Concert : Alba Rosa Viva Festival 2018

Ik ben vanochtend met Danielle naar het concert Alba Rosa Viva Festival geweest. Dit concert werd gegeven in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam en uitgevoerd door Harriet Krijgh, Magda Amara en Adèle Charvet.

Celliste Harriet Krijgh, pianiste Magda Amara en mezzosopraan Adèle Charvet in een Frans getint programma. Openingsconcert van het Alba Rosa Viva! Festival.

Programma
Fauré – Elégie, op. 24
Fauré – Les roses d’Ispahan (uit ‘Vier liederen’, op. 39)
Fauré – Le parfum impérissable (uit ‘Twee liederen’, op. 76)
Fauré – Dans la forêt de septembre (uit ‘Drie Liederen’, op. 85)
Fauré – En sourdine (uit ‘Cinq mélodies ‘de Venise”, op. 58)
Bosmans – Sonate in a
Chaminade – La lune paresseuse
Chaminade – Ma première lettre
Chaminade – Alleluia
Chaminade – Chanson triste
Chaminade – Espoir

Harriet Krijgh

Harriet Krijgh

Dit concert was het openingsconcert van het Alba Rosa Viva kamermuziekfestival 2018. Een festival ter ere van Alba Rosa Viëtor.

Kleine Zaal

Kleine Zaal

Wij vonden dit een goed concert. Mooie combinaties tussen Harriet Krijgh, Magda Amara en Adèle Charvet. Alle stukken waren even goed, maar ik vond vooral de “Sonata in a” van Bosmans en de liederen van “Fauré” heel erg goed.

Spiegelzaal

Spiegelzaal

Voorafgaand aan dit concert zijn wij nog bij de live uitzending van Spiegelzaal geweest, welke gepresenteerd werd door Hans van den Boom. In deze uitzending speelden en zongen Merel Vercammen en Daniëlle Bourne, het VU-Kamerkoor onder leiding van Krista Audere en het Storioni Trio diverse stukken. Allemaal mooie stukken waarbij het koor opviel door de veelstemmigheid en het trio opviel door het goede samenspel.

Al met al een goed gevulde en relaxte zondagochtend.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...