Toneelstuk : Driving Miss Daisy

Ik ben gisteravond met Danielle naar het toneelstuk Driving Miss Daisy geweest. Dit toneelstuk werd gespeeld in de grote zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In dit toneelstuk werden de hoofdrollen gespeeld door Anne Will Blankers als Daisy Werthan, Edwin Jonker als Hoke Colburn en Iwan Walhain als Boolie Werthan.

Het hartverwarmende en indrukwekkende toneelstuk ‘Driving Miss Daisy’ gaat over de 72-jarige Joodse weduwe Daisy Werthan (Anne Will Blankers) uit Atlanta. Als ze een auto-ongeluk krijgt, besluit haar zoon dat ze te oud is om te rijden. Hij huurt een chauffeur in, en wel de zwarte Hoke Colburn (Edwin Jonker).

Daisy ziet een persoon van een andere kleur en ander geloof totaal niet zitten. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee. Iets dat niet gemakkelijk is in het zuiden van de Verenigde Staten van de jaren vijftig en zestig waar rassenrellen plaatsvinden.

Toneelstuk : Driving Miss Daisy

Toneelstuk : Driving Miss Daisy

Wij vonden dit een heel goed toneelstuk. Het verhaal is zeer goed en wordt erg goed uitgevoerd. Vooral het decor is erg creatief gedaan. De manier waarop de auto is vormgegeven is fantastisch.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...