Concert : Benefietconcert voor Amnesty

Gisteren ben ik met Danielle naar het Benefietconcert voor Amnesty International geweest. Dit concert werd gegeven in De Doelen en werd gespeeld door het Rotterdams Philharmonisch Orkest, onder leiding van Yannick Nézet-Séguin en met Janine Jansen als soliste.

De Doelen, Janine Jansen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest organiseren samen dit benefietconcert voor Amnesty International. Met de opbrengsten kan Amnesty het onderwerp mensenrechten verder brengen in het lesprogramma van mbo-scholen in heel Nederland.

‘Over heel de wereld zou onderwijs moeten gaan over jouw vrijheid als mens en hoe die de vrijheid van een ander beïnvloedt. Dat zijn concepten die we met passie moeten overbrengen aan de jongste generatie in onze samenleving.’
Yannick Nézet-Séguin, chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.


Ludwig van Beethoven (1770 – 1827)
Ouverture Egmont, op. 84 [1809/10]

Benjamin Britten (1913 – 1976)
Concert voor viool en orkest in D., op. 15 [1938/39]
– Moderato con moto
– Vivace. Candenza
– Pssacaglia. Andante lento

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827)
Symfonie nr. 3 in Es. op. 55 ‘Eroica’ [1803-04]
– Allegro con brio
– Marcia funebre. Adagio assai
– Scherzo. Allegro vivace
– Finale. Allegro molto – Poco andante – Presto

Janine Jansen

Janine Jansen

Wij vonden dit een heel mooi concert.

De grootte van het Rotterdams Philharmonisch Orkest tijdens de twee stukken van Ludwig van BeethovenOuverture Egmont en 3e Symfonie (Eroïca) – was precies goed, zodat beide stukken heel erg goed over kwamen. Zowel Yannick Nézet-Séguin als Rotterdams Philharmonisch Orkest waren erg bezield bezig en zorgden er voor dat deze stukken heel erg fraai werden neergezet.

Voor de pauze werd het stuk Vioolconcert, gecomponeerd door Benjamin Britten, ten gehore gebracht waarbij Janine Jansen de solo speelde. Wat was dit goed zeg. Je kon Janine Jansen zien dat ze compleet opging in het stuk, maar dat ze wel genoeg controle had om – na een behoorlijke intensieve solo – toch weer aan Yannick Nézet-Séguin duidelijk te maken dat hij weer verder kon.

Dit was een overgetelijke ervaring, waarvoor dank naar alleen die het mogelijk hebben gemaakt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...