Concert : Calefax – Pan ’19

Gisteren ben ik met Wieke, Irene en Danielle naar het festival Pan 2019 geweest. Deze voorstelling werd gespeeld door Calefax in de grote zaal van het Muziekgebouw te Amsterdam.

Het kortste festival van Nederland! De PAN is Calefax’ jaarlijkse feestconcert tussen kerst en oud en nieuw. Een muzikale potpourri-avond uitgegroeid tot een minifestival van formaat.

Ook in deze zestiende editie korte optredens door musici uit verschillende genres, afgewisseld met verrassende uitstapjes naar andere kunstdisciplines. Calefax treedt zelf op én is gastheer voor een grote variatie aan topmusici en ensembles. Net als eerdere jaren staat het programma garant voor een bonte verzameling muzikale avonturen. Een feestavond waarbij de deur naar de bar de hele avond openstaat.

Concert : Calefax - Pan '19

Concert : Calefax – Pan ’19

De verschillende gasten:
* Bert van den Brink
* Oene van Geel met Oleg Fateev & Kalpanarts
* Helena Rasker
* Maya Fridman & Merel Vercammen
* Micha Hamel & Romy Hoolwerf
* Zohra Jongerius
* Kapok

Wij vonden dit een heel bijzonder, maar vooral ook heel goed concert. Het was inderdaad een klein festival, want iedereen trad op met maar maximaal twee nummers. De varieteit van de verschillende musici was geweldig.

Om te beginnen waren daar Maya Fridman en Merel Vercammen die op Cello en Viool een hele goede improvisatie speelden. Calefax zelf kan ook heel goed spelen en is een hele goede samenstelling van verschillende instrumenten. Helene Rasker kan heel erg goed zingen en beschikt ook nog eens over heel veel verschillende gezichtsuitdrukkingen die zij op de juiste momenten kan gebruiken. Zohra Jongerius is jong, maar kan ontzettend goed viool spelen. Bert van den Brink kan heel erg goed piano spelen en speelde een improvisatie die klonk als een klok. Oene van Geel, Oleg Fateev en Kalpanarts is combinatie van viool, trekharmonica en dans en is ontzettend goed. Romy Hoolwerf kan heel goed fotograferen en Micha Hamel kan heel erg goed praten over zijn project hoe bezoekers van een concert in verschillende houdingen kunnen luisteren en hoe iedere houding weer iets extra’s meegeeft aan de beleving. Als laatste was daar Kapok en wat kunnen die heren spelen zeg. Met een hoorn, basgitaar en drums maken zij hele goede muziek.

Als Pan er volgend jaar weer is en we er heen kunnen gaan, dan gaan we er zeker weer heen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...