Concert : Ellen ten Damme & Magpie Orchestra – Casablanca (try-out)

Ik ben gisteravond naar het concert “Casablanca” (try-out) geweest. Dit concert werd gegeven door Ellen ten Damme en het Magpie Orchestra in de grote zaal van het Stadstheater te Zoetermeer.

Ellen ten Damme - Casablanca

Ellen ten Damme – Casablanca

Ellen gaat verder! Na het grote succes van de show ‘Paris-Berlin’ kon een vervolg, met allemaal nieuwe nummers, natuurlijk niet uitblijven.

Deze keer gaat Ten Damme nog zuidelijker, met Parijs als startpunt voor deze nieuwe muzikale zinnenprikkelende reis. Exotische, spannende ontmoetingen op weg naar Casablanca leveren de prachtigste Franse liederen op. Of ze ooit aan zal komen is nog maar de vraag. De grote woestijn rukt op, de benzine raakt op en Humphrey Bogart en Ingrid Bergman zijn ook allang vertrokken uit Casablanca.

Samen met haar 8-koppige superband The Magpie Orchestra brengt top-entertainer Ellen ten Damme een muzikale ode aan de chansonniers en entertainers van de vorige eeuw, overgoten met een vleugje mystiek vanuit de oude culturen. Met muziek van onder andere Charles Aznavour, Francoise Hardy, Edith Piaf, maar ook van Natacha Atlas, Fairuz, Indila, Rammstein en Josephine Baker.

Ellen ten Damme - Casablanca

Ellen ten Damme – Casablanca

Wat is Ellen ten Damme een podium beest zeg. Zij kan net zo goed zingen in Frans en Engels als in Nederlands. Zij doet diverse dansen tijdens het zingen, onder andere buikdansen en tapdansen. Zij kan diverse instrumenten bespelen. En dat alles voert zij uit met een energielevel van 500% gedurende de hele show. Een ook al was ze verkouden, wat ze aan het einde nog even meedeelde, je merkte het haast niet.

The Magpie Orchestra is ook heel goed. Piano, Schuifrompet, Bas, Drums, Cello, Viool en Alt-Viool, allemaal instrumenten die zeer goed bespeeld worden en een heel mooi geluid geven. Al met al is dit toch echt wel een show die je niet snel vergeet.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...