Concert : Nederlandse Bachvereniging – Matthäus-Passion 2023

Gisteren ben ik met Wieke, Irene en Danielle naar het concert Matthäus-Passion 2023 geweest. Dit concert werd gegeven door Nederlandse Bachvereniging in Grote Kerk te Naarden.

Dat Bachs Matthäus-Passion altijd veel emoties losmaakt, staat buiten kijf. Aan de cellist Pablo Casals werd eens gevraagd of hij het ermee eens was dat de Matthäus-Passion het grootste werk is uit de muziekgeschiedenis. Hij antwoordde: “Daar ben ik het duizend keer mee eens.”

En zo zijn er vele belangrijke musici die Bachs magnum opus beschouwen als een onbetwist hoogtepunt. Al een aantal jaren leidt Masato Suzuki het Bach Collegium Japan. Als dirigent, klavecinist, organist én componist is hij nog veelzijdiger dan zijn vader Masaaki, tevens verbonden aan het wereldberoemde ensemble. Reden genoeg om Masato uit te nodigen als dirigent van onze jaarlijkse uitvoeringen van Bachs Matthäus-Passion.

Concert : Nederlandse Bachvereniging - Matthäus-Passion 2023

Concert : Nederlandse Bachvereniging – Matthäus-Passion 2023

Dit was weer een heel indrukwekkend concert. De invulling van de twee ensembles, de twee koren, het jongenskoor en de verschillende solisten en dan nog een hele goede dirigent is zeer fraai gedaan. Elke keer weer. En dan nog de acoustiek van de Grote Kerk in Naarden … Daar kan bijna geen ander muziekgebouw tegenop.

Dit jaar waren wij al op Zaterdag Naarden en na het inchecken in de Bed & Breakfast gingen wij uit eten bij Arsenaal Restaurants en dat was al een heel fraai begin van het weekend. Zondagochtend wakker worden en Formule 1 kijken en dan ontbijten en een rondje in en om Naarden wandelen en dan lunchen en de Matthäus-Passion bekijken en luisteren. Een heerlijk weekend was dit.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...