Concert : Vercammen en Ivanova Koffieconcert

Ik ben gisteren met Danielle naar het Vercammen en Ivanova Koffieconcert geweest. Dit concert werd gegeven door Merel Vercammen en Dina Ivanova in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer.

De Nederlandse violiste Merel Vercammen en de Russische pianiste Dina Ivanova (prijswinnares van het laatste Liszt concours in Utrecht) brengen drie componisten uit de Lage Landen samen op hun debuutalbum Symbiosis. Op het album staan de bekende en zeer geliefde Sonate voor piano en viool in A-groot van César Franck en prachtige composities van twee vrouwelijke componisten; Poldowski (dochter van de beroemde vioolcomponist Henryk Wieniawski) en Mathilde Wantenaar.

Violiste Merel Vercammen (Nijmegen, 1988) studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen. Ze was prijswinnares van de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Merel trad op over de hele wereld en speelde in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Elbphilharmonie in Hamburg en de Wigmore Hall in Londen.

Pianiste Dina Ivanova (Rjazan, Rusland, 1994) won prijzen op diverse concoursen, waaronder een tweede prijs op het Liszt Concours in Weimar, een tweede prijs op het Ricardo Viñes Concours in Spanje, een Honorary Mention Award op het Paderewski Concours in Polen, en de Artist Recognition Award op het International Keyboard Festival in New York. In 2017 won Dina de publieksprijs en de derde juryprijs tijdens het Liszt Concours in Utrecht.

Concert : Vercammen en Ivanova Koffieconcert

Concert : Vercammen en Ivanova Koffieconcert

Programma:

Poldowski (Irene Regina Wieniawska) (1879-1932)
Sonata in D minor
I. Andante Languido
II. Scherzo: Vivace
III. Finale: Presto con Fuoco

Mathilde Wantenaar (1993)
Sprookjes: Musical Tales for Violin and Piano
I. No 1
II. No 2
III. No 3

César Franck (1822-1890)
Sonata for Piano and Violin in A major
I. Allegretto ben moderato
II. Allegro
III. Recitativo-Fantasia: Ben moderato
IV. Allegretto poco mosso

Wat was dit een goed concert zeg. De dames Merel Vercammen en Dina Ivanova kunnen heel erg goed viool en piano spelen en zijn ook nog eens zeer goed op elkaar ingespeeld. Verder valt de expressiviteit van beide dames ook erg op. Bij Merel hoe ze tijdens het viool spelen haar hele lichaam beweegt en echt opgaat in de muziek. Bij Dina hoe ze vooral met haar gezicht uiting geeft aan de muziek. Ook waren de drie stukken goed gekozen en in goede volgorde geplaatst. Ik weet dan ook zeker dat ik deze dames nog een keer ga bezoeken als zij samen, of solo, nog een keer een concert geven.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...