Film : 2Doc – The Work

Ik heb gisteren de documentaire 2Doc : The Work gezien via YouTube.
Deze documentaire werd in Nederland uitgezonden door VPRO.

Gedurende vier dagen maken mannen van buitenaf kennis met de mannen binnen, om samen de strijd aan te gaan met hun problemen. De gedetineerden, onder wie leden van spijkerharde bendes als The Aryan Brotherhood, treden tijdens de sessies op als geroutineerde, empathische medetherapeuten. Hun deelname aan dit soort groepstherapie is niet zonder consequenties voor hun leven in de gevangenis; tegelijkertijd heeft succesvolle deelname invloed op hun mogelijke voorwaardelijke invrijheidstelling.

Documentaire : 2Doc - The Work

Documentaire : 2Doc – The Work

Ik vond dit een hele indrukwekkende en aangrijpende documentaire. Het vertelt eigenlijk de verhalen van een aantal mannen en welke problemen zij hebben en hoe dat effect op hen heeft. De documentaire is best wel indringend gefilmd, je krijgt continue het idee dat je boven op de lip van de mannen zit, maar dat laat je wel heel erg voelen wat wij voelen.

Omdat ik zelf in een proces zit om nog niet verwerkt verdriet te gaan verwerken, kon ik heel goed meevoelen met de eerste man die zijn verdriet om zijn overleden vrouw nog niet verwerkt had. Ik denk dan ook dat deze documentaire voor mij heel duidelijk gemaakt heeft dat ik niet de enige ben met emotionele problemen waar ik aan moet werken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...