Film Concert : Star Wars – The Empire Strikes Back

Afgelopen Zondagmiddag heb ik met samen met Danielle de film Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980) in het Concertgebouw te Amsterdam gezien. De muziek voor deze film werd live gespeeld door het Residentie Orkest en de dirigent was Dirk Brossé. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Mark Hamill als Luke Skywalker, Harrison Ford als Han Solo, Carrie Fisher als Princess Leia, Billy Dee Williams als Lando Calrissian, Anthony Daniels als C-3PO, David Prowse als Darth Vader, Peter Mayhew als Chewbacca, Kenny Baker als R2-D2, Frank Oz als Yoda (Voice), Alec Guinness als Ben (Obi-Wan) Kenobi, Jeremy Bulloch als Boba Fett, John Hollis als Lando’s Aide, Jack Purvis als Chief Ugnaught, Des Webb als Snow Creature en Clive Revill als Emperor.

Na de vernietiging van Death Star wordt de jacht op de Rebellen opgevoerd. De Keizerlijke troepen weten hen te localiseren op de afgelegen planeet Hoth. Tijdens de grootschalige aanval van het Rijk weet Luke (Mark Hamill) te ontsnappen en reist hij af naar de planeet Dagobah. Daar wacht de oude Jedimeester Yoda (stem door Frank Oz) om hem voor te bereiden op de onontkoombare confrontatie met de kwaadaardige Darth Vader (David Prowse).
FilmTotaal.nl

Star Wars : The Empire Strikes Back in Concert

Star Wars : The Empire Strikes Back in Concert

Na het zien van Star Wars – A New Hope (1970), moesten wij de bijzondere uitvoering van Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980) ook zien en wat zijn blij dat wij dit gedaan hebben.

Wat was dit ook weer een hele goede voorstelling. Je vergeet gewoon dat er een live orkest bij de film zit te spelen. Echt fantastisch en dat wordt nog eens verdubbeld door de hele goede akoestiek van het Concertgebouw.

Ik ga dan ook snel kaarten bestellen voor de volgende film.

Star Wars : The Empire Strikes Back in Concert

Star Wars : The Empire Strikes Back in Concert

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...