Film : Falling (2020)

Gisteren heb ik samen met Danielle de film Falling (2020) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Viggo Mortensen als John Peterson, Terry Chen als Eric, Lance Henriksen als Willis, Liam Crescitelli als John (Baby), Luca Crescitelli als John (Baby), Grady McKenzie als John (4 Yrs), Etienne Kellici als John (9 – 11 Yrs), William Healy als John (16 Yrs), Sverrir Gudnason als Young Willis, Laura Linney als Sarah, Carina Battrick als Sarah (4 – 6 Yrs), Ava Kozelj als Sarah (11 Yrs), Hannah Gross als Gwen, Gabby Velis als Mönica en Bracken Burns als Jill.

John (Viggo Mortensen) woont samen met zijn partner Eric (Terry Chen) en hun dochter Mönica (Gabby Velis) in Californië, ver verwijderd van het traditionele plattelandsleven dat hij jaren geleden ontvluchtte. Wanneer zijn eigenwijze vader Willis (Lance Henriksen) begint te dementeren, brengt hij hem naar Los Angeles om een huis in de buurt voor hem te zoeken. Hun twee totaal verschillende werelden komen met elkaar in botsing. Beiden staan ze voor de uitdaging een manier te vinden om elkaar te accepteren en te vergeven.
FilmVandaag.nl

Film : Falling (2020)

Film : Falling (2020)

Wat een indrukwekkende film is dit zeg. Met heel veel grote en actuele thema’s als bijvoorbeeld dementie en racisme is dit een film die ik niet snel zal vergeten. Zeker ook omdat het verhaal heel erg goed bedacht is en zeer goed uitgewerkt wordt middels twee lijnen, één in het verleden om te zien hoe de personen zijn geworden zoals ze in het heden zijn en één in het heden om het vervolg goed in beeld te brengen, die kunstig verweven vertoond worden, waardoor je zowel de verhaallijn in het verleden als die in het heden heel goed kan volgen. Sommige zaken worden op een zeer schrijnende manier in beeld gebracht, maar nergens wordt het te grof. En wat een indrukwekkend spel van zowel Viggo Mortensen als Lance Henriksen. Beide heren kunnen erg goed acteren.

Dit soort films zijn nu precies de reden dat ik graag naar films vertoond door het Filmhuis Cameo Zoetermeer ga.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...