(TV) Serie : The Spectacular

Gisteren heb ik samen met Danielle een aflevering gezien van de serie The Spectacular. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door NPO. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Hadewych Minis als Jeanine Maes, Aoibhinn McGinnity als Fiona Hughes, Michel Sluysmans als Martin de Waard, Kerr Logan als Patrick Lynch, Cillian Lenaghan als Paul O’Keefe, Declan Conlon als Declan Moore en Ian Beattie als Corey O’Keeffe.

Conspiracy thriller geïnspireerd op de jacht op een IRA-cel door de Limburgse politie eind jaren 80, verteld vanuit het perspectief van twee vrouwen. Teamhoofd recherche Jeanine Maes (Hadewych Minis) opent de jacht op de mysterieuze Fiona Hughes (Aoibhinn McGinnity), het meest meedogenloze en enige vrouwelijk lid van de IRA-cel.

(TV) Serie : The Spectacular

(TV) Serie : The Spectacular

Wat een goede serie is dit zeg. Neergezet in een tijdperk waar er heel veel gebeurde door de IRA, wordt het verhaal heel geloofwaardig uitgebeeld middels een internationale cast. Het verhaal zelf is gebaseerd op waar gebeurde zaken en dat maakt het eigenlijk wel heel triest om te bevatten. Je leert wel heel goed hoe geheel zonder mededogen de IRA toentertijd werkte. En wat is Hadewych Minis toch heel erg veelzijdig en goed en geloofwaardig als Jeanine Maes.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...