Film : Het Smelt (2023)

Gisteren heb ik de film Het Smelt (2023) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Charlotte De Bruyne als Eva (adult), Sebastien Dewaele als Dad, Amber Metdepenningen als Tess (young), Naomi Velissariou als Mom, Spencer Bogaert als Tim (adult), Rosa Marchant als Eva (young), Femke Heijens als Marie, Femke Van Der Steen als Tess (adult), Charlotte Van Der Eecken als Elisa (young),
Simon Van Buyten als Laurens (adult), Anthony Vyt als Tim (young) en Matthijs Meertens als Laurens (young).

Vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, keert Eva (Charlotte De Bruyne) terug naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten.
FilmTotaal.nl

Film : Het Smelt (2023)

Gebaseerd op de debut roman “Het Smelt”, geschreven door Lize Spit, en als regie debuut van Veerle Baetens is deze film heel erg goed en heel erg indrukwekkend geworden. Ik begrijp dat het boek heel erg goed verfilmd is en dat voel ik ook zo. Het verhaal is dus erg goed bedacht en wordt heel erg goed uitgewerkt middels een paar verhaallijnen (het verleden, de toekomst en losse anekdotes) die subliem door elkaar verweven worden om het complete verhaal te vertellen. Verder zijn de gekozen locaties goed, is de muziek super en zijn de verschillende acteurs en actrices heel erg goed bezig. Als ik dan ook nog eens hoor dat er voor de jongere acteurs een traumatoloog was om deze gedurende het filmen te begeleiden en na een film dag compleet los te maken van de film, dan kan ik alleen nog maar zeggen dat ik heel veel respect heb voor de makers van de film. Verder zijn ook de meest harde en gruwelijke scene’s met zoveel smaak gefilmd, dat ik zeker weet dat dit de juiste benadering was. Ik ga dan ook verder niets over het verhaal vertellen dat al niet hierboven staat. Als je geïntrigeerd bent, dan kan je altijd nog het boek lezen of de zelf de film gaan kijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...