Film : Central do Brasil (1998)

Net heb ik de film Central do Brasil (1998) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Fernanda Montenegro als Isadora, Marília Pêra als Irene, Vinícius de Oliveira als Josué, Soia Lira als Ana, Othon Bastos als Cezar, Otávio Augusto als Pedrão, als Stela Freitas, Matheus Nachtergaele als Isaías, Caio Junqueira als Moisés, Socorro Nobre als Dora’s Client, Manoel Gomes als Dora’s Client, Roberto Andrade als Dora’s Client, Sheyla Kenia als Dora’s Client, Malcon Soares als Dora’s Client en Maria Fernandes als Dora’s Client.

In de buurt van het centraal station van Rio de Janeiro, verdient Dora (Fernanda Montenegro), een voormalige lerares van bijna zestig, haar boterham met het schrijven van brieven voor analfabete migranten. Tot haar arme klanten behoren Ana (Soia Lira) en haar jonge zoon, Josué (Vinícius de Oliveira). Na de dood van z’n moeder is Josué alleen en zonder bestaansmiddelen en zwerft hij rond in het station. Daar kent hij alleen maar Dora. Eerst ongevoelig voor het verdriet van de kleine jongen, gaat zij uiteindelijk het hele land met hem doorkruisen hem te helpen bij het vinden van zijn vader. In bus en truck, door onbekende streken, ondernemen zij dan een boeiende reis: de tocht op zoek naar het eigen hart.
FilmTotaal.nl

Film : Central do Brasil (1998)

Film : Central do Brasil (1998)

Ik vind dit echt een hele goede film. Het verhaal is heel erg goed bedacht en geschreven en wordt erg goed uitgewerkt. Heel goed gekozen locaties en hele goede acteurs en actrices maken dat je al na vijf minuten compleet in de film zit en deze eigenlijk gewoon in één keer wilt uitkijken. Het verhaal is ook op best wel veel momenten heel erg ontroerend.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...