Film : Il primo giorno della mia vita (2023)

Gisteren heb ik de film Il primo giorno della mia vita (2023) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Toni Servillo als Uomo, Valerio Mastandrea als Napoleone, Margherita Buy als Arianna, Sara Serraoicco als Emilia, Gabriele Cristini als Daniele, Vittoria Puccini als Donna, Lino Guanciale als Tommaso, Elena Lietti als Greta, Lidia Vitale als Madre di Daniele, Thomas Trabacchi als Zeno, Antonio Gerardi als Padre di Daniele, Giorgio Tirabassi als Max, Davide Combusti als Nicolas en Fabiola Morabito als Ragazza.

Vlak voordat ze op het punt staan zichzelf van het leven te beroven, haalt een vreemdeling vier voor elkaar onbekenden over om een pact te sluiten: hij zal ze laten zien wat er zal gebeuren wanneer ze er niet meer zouden zijn. Hij toont ze een week lang wat ze zouden verliezen en wat de reactie van hun dierbaren op hun dood zal zijn. Na die week zullen ze een beslissing moeten nemen: wordt hun laatste dag de eerste van een nieuw leven?
FilmTotaal.nl

Film : Il primo giorno della mia vita (2023)

Film : Il primo giorno della mia vita (2023)

Ik vond dit een hele bijzondere en indrukwekkende film. Het verhaal is heel erg goed geschreven en wordt heel erg goed uitgewerkt middels hele goede muziek, heel goed gekozen locaties, heel goed camerawerk en hele goede acteurs en actrices. De film laat de hele mooie gedachte zien dat mensen die zelfmoord willen plegen nog een kans krijgen om de redenen te overdenken waarom ze dat willen en dan eventueel niet door te gaan met de zelfmoord.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...