Leids Cabaret Festival – Finalistentour

Ik ben gisteravond met Danielle naar de Finalistentour van het Leids Cabaret Festival geweest. Deze cabaret voorstelling werd gespeeld in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer.

Leids Cabaret Festival

Leids Cabaret Festival

Tijdens deze avond hebben de drie finalisten – Tim Hartog, Nabil Aoulad Ayad en Thijs van de Meeberg – hun winnende show gespeeld.

Tim Hartog

Tim Hartog

Tim Hartog
Zit je goed? Mooi! Tim hoopt dat jullie het fijn hebben. Dan heeft hij het namelijk ook. In zijn voorstelling ‘Gezellie’ laat Tim zien het beste met de wereld voor te hebben.

Hij wil het namelijk heel graag goed doen, voor u, maar vooral voor zichzelf.

Tim Hartog komt uit Rotterdam en is 28 jaar.

Nabil Aoulad Ayad

Nabil Aoulad Ayad

Nabil Aoulad Ayad
Wat moet je doen om het enge monster onder je bed weg te jagen? Moet je het negeren, of moet je er juist oog in oog mee staan. En wat hebben kinderen voor kinderen, carnaval, naar de hel gaan, en bindingsangst gemeen? Helemaal niks, behalve dat het de rode draad van Nabil’s leven is.

Nabil komt uit Amsterdam en is 30 jaar oud.

Thijs van de Meeberg

Thijs van de Meeberg

Thijs van de Meeberg
Thijs van de Meeberg (1988) zoekt in zijn voorstelling Vleesgeworden naar het punt waar hij de regie verloor. Een verwoede poging om de zin van het opgroeien te duiden. Want: ‘vroeger was alles was voor later, maar wat moet je met dat alles als het later is?’ Oftewel: Hoe ben ik geworden wie ik nu ben? Een diepgaande analyse aan de hand van een aantal zuigende vragen.

Thijs van de Meeberg komt uit Eindhoven en is 26 jaar oud.

Het was weer een avond van ontspannen genieten van cabaret. Alle drie zijn ze op hun eigen manier erg goed. Persoonlijk vond ik Nabil toch wel de beste omdat hij in mijn ogen de meest complete cabaretier is. Mocht het zo zijn dat hij over een tijdje met een compleet solo programma de theaters in gaat, dan zal ik zeker gaan kijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...