Film : Io Capitano (2023)

Gisteren heb ik de film Io Capitano (2023) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Seydou Sarr als Seydou, Moustapha Fall als Moussa, Issaka Sawadogo als Martin, Hichem Yacoubi als Achmed, Doodou Sagna als Charlatan, Ndeye Khady Sy als Madre di Seydou, Venus Gueye als Sorellina di Seydou, Oumar Diaw als Sisko, Joe Lassana als Passport Man, Mamadou Sani als Poliziotto di frontiera, Bamar Kane als Bouba, Beatrice Gnonko als Donna nel deserto, Flaure B.B. Kabore als Donna incinta, Affif Ben Badra als Autista pickup en Observateur Ebène als Connection Man.

Seydou (Seydou Sarr), een tienerjongen die samen met zijn neef Moussa (Moustapha Fall) besluit Dakar in Senegal te verlaten en naar Europa te gaan. Een hedendaagse Odyssee door de gevaren van de woestijn, de verschrikkingen van de detentiecentra in Libië en de gevaren van de zee.
FilmTotaal.nl

Film : Io Capitano (2023)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. Het verhaal is goed geschreven en wordt zeer goed uitgewerkt. De film duurt bijna twee uur, maar dat merk je niet, want het verhaal wordt vlot verteld en nergens verveel je je. Het is wel schokkend om te zien wat mensen, die hun land in Afrika verlaten voor een betere toekomst in Europa, moeten doorstaan tijdens zo een reis. Deze film laat je echt de verschrikkingen zien die deze mensen moeten doorstaan.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...