Voorstelling : Trouble Man & Het Nationale Theater – Dope

Gisteren ben ik naar de voorstelling Dope geweest. Deze voorstelling werd gespeeld door Trouble Man en Het Nationale Theater in Zaal 1 van Theater aan het Spui te Den Haag.

In DOPE duikt Sadettin Kirmiziyüz met de voor hem kenmerkende mix van humor en ernst in de wereld van de verdovende middelen. Ondersteund door een hypnotiserende live soundtrack van acteur en multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout onderzoekt hij de rol die drugs in de wereld(geschiedenis) spelen en de verhouding die wij daarmee hebben: verlossing voor de een, verslaving voor de ander. Van de Romeinen in de Oudheid naar gabbers in de jaren ’90, van wetenschappers die onder invloed van LSD wereldschokkende ontdekkingen zouden doen naar cocabladeren kauwende Inca’s. We lijken niet zonder te kunnen. Maar kunnen we wel met? En hoe denkt Sadettin er zelf over? Houdt hij zelf zijn neus -pardon- handen dan wel schoon? Na Citizen K. doorbreekt Sadettin opnieuw de kaders van onze vastgeroeste denkpatronen.

Voorstelling : Trouble Man & Het Nationale Theater - Dope

Voorstelling : Trouble Man & Het Nationale Theater – Dope

Ik vond dit een hele goede voorstelling.

Sadettin Kirmiziyüz kan je echt een uur en een kwartier lang boeien met een compleet verhaal. Af en toe wat uitstapjes, maar elke keer kwam hij weer terug op de rode draad. Echt geweldig.

En wat is Kaspar Schellingerhout enorm goed zeg. Alle instrumenten die hij speelt, dat waren er toch wel gauw een stuk of acht, speelt hij enorm goed. Het begon al met een lange solo op een drumstel en daarna kwamen er gitaren, een banjo en een keyboard en diverse apparaten om geluiden te herhalen en te vervormen en bovendien kan hij ook nog eens goed zingen. Supergoed.

Ik weet dan nu ook zeker dat ik de vierde voorstelling van Trouble Man over de grote stad ga bekijken en baal dat ik de eerste voorstelling gemist heb.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...