Film : Plan 75 (2022)

Gisteren heb ik de film Plan 75 (2022) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Chieko Baishô als Michi Kakutani, Hayato Isomura als Hiromu Okabe, Stefanie Arianne als Maria, Taka Takao als Uncle Yukio Okabe, Yumi Kawai als Yôko Narimiya, Hisako Ôkata als Ineko, Kazuyoshi Kushida als Fujimaru, Yûsaku Mori, Yoko Yano als Michi’s Co-worker, Mari Nakayama als Michi’s Co-worker, Motomi Makiguchi, Tamae Ônishi, Koshirô Asami, Hiroaki Kawatsure en Sheryl Ichikawa.

Japan, nabije toekomst. Vanwege de extreme vergrijzing in het land moedigt de overheid met het programma ‘Plan 75’ senioren aan om euthanasie te laten plegen. De overheid biedt met het plan een comfortabel laatste hoofdstuk van het leven aan met persoonlijke begeleiding richting het eindpunt. De bejaarde Michi Kakutani (Chieko Baishô), Plan 75 verkoper Hiromu Okabe (Hayato Isomura) en zorgverlener Maria (Stefanie Arianne) worden ieder op hun eigen manier geconfronteerd met de keuze tussen leven en dood.
FilmTotaal.nl

Film : Plan 75 (2022)

Film : Plan 75 (2022)

Ondanks het feit dat het tempo van de film erg langzaam was, vond ik dit toch een hele bijzondere film over een heel bijzonder onderwerp. Een onderwerp waarvan je hoopt dat het nooit werkelijkheid gaat worden, want de film laat heel goed zien hoe dan de menselijkheid in het gedring komt. Het goede van de film is echter wel dat er toch nog mensen zijn die de menselijkheid niet achter zich kunnen laten.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...