TV Serie : 11.22.63

Gisteren heb ik een aflevering gezien van de serie 11.22.63. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door FOX. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door James Franco als Jake Epping, Sarah Gadon als Sadie Dunhill, George MacKay als Bill Turcotte, Chris Cooper als Al Templeton, Daniel Webber als Lee Harvey Oswald, Cherry Jones als Marguerite Oswald en Kevin J. O’Connor als Yellow Card Man.

Jake (James Franco) reist terug in de tijd om de moord op John F. Kennedy te voorkomen. Er gebeuren echter al snel merkwaardige en angstaanjagende dingen als blijkt dat het verleden niet veranderd wil worden.

11.22.63

11.22.63

Ik vind dit echt een hele goede serie, maar dat is niet verwonderlijk ook als je ziet wie er op de achtergrond aan gewerkt hebben.

Allereerst is de serie gebaseerd op het boek 11.22.63, geschreven door Stephen King en dat verklaart al waarom het verhaal van de serie zo ontzettend goed in elkaar zit. Ook al is het Sciencefiction, het verhaal zit dusdanig goed in elkaar dat het gewoon lijkt alsof het zo gebeurt had kunnen zijn. Verder worden er genoeg details over de verschillende personen verteld dat je deze zeer goed leert kennen, maar het zijn ook weer niet te veel details.

Als tweede kan een serie waar zowel Stephen King als J.J. Abrams als producer aan meegewerkt hebben helemaal niet slecht zijn en dat is dus ook niet zo. Ook al is het mini-serie van tien afleveringen van ongeveer een uur per aflevering, je kijkt de serie weg alsof het tien reclamefilmpjes van vijf minuten per stuk zijn. Het verhaal boeit vanaf de eerste minuut en blijf boeien.

Als derde zie je ook duidelijk dat er heel veel moeite en geld gestoken is in het Amerika van de zestiger jaren. De verschillende scene’s in het verleden vallen op door de aankleding van de diverse acteurs, maar zeker ook door het gebruik van oude reclames en heel veel oude auto’s.

Al met al vind ik dit echt een geweldige serie. Een aanrader voor een ieder die Sciencefiction wel leuk vindt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...