Film : Un Belle Course (2022)

Gisteren heb ik de film Un Belle Course (2022) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Line Renaud als Madeleine Keller, Danny Boon als Charles, Alice Isaaz als Madeleine Keller (jeune), Jérémie Laheurte als Raymond Haguenot, dit Ray, Gwendoline Hamon als Denise Keller, Julie Delarme als Karine, Hadriel Roure als Mathieu enfant, Thomas Alden als Mathieu (adulte), Christophe Rossignon als Le Président du tribunal, Elie Kaempfen als Matt, Christian Carion als Le notaire, Léonie Carion als Betty, Philippe Beautier als Le policier, Meryl Mourey als La policière en Nadir Legrand als Le banquier.

De 92-jarige Madeleine Keller (Line Renaud) belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles (Danny Boon) langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven, om deze voor een laatste keer te kunnen zien. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.
FilmTotaal.nl

Film : Un Belle Course (2022)

Film : Un Belle Course (2022)

Ik vond dit een hele mooie film. Het verhaal laat het leven zien van de 92-jarige Madeleine Keller terwijl zij in de taxi zit naar het verzorgingstehuis. Het einde van de film is erg ontroerend en geeft aan dat wie goed doet ook goed ontmoet.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...