Film : Zee van Tijd (2022)

Gisteren heb ik de film Zee van Tijd (2022) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Sallie Harmsen, Reinout Scholten van Aschat, Elsie de Brauw, Gijs Scholten van Aschat, River Oosterink, Barbara Sobels, Koen Franse, Mieneke Bakker als Masja, Diana Dobbelman als Masja, Ruben Lürsen als Piet, Jules Hamel als Piet, Kim Hertogs als Lianne, Sophie van Oers, Laurien van Rijswijk en Dimme Treurniet als Red Haired Merchant.

Hoe sterk is liefde nog als alles wegvalt? Wanneer hun ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt, probeert een jong koppel wanhopig overeind te blijven. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar weer.
FilmTotaal.nl

Film : Zee van Tijd (2022)

Film : Zee van Tijd (2022)

Wat een heel erg indrukwekkende film is dit zeg. Gebaseerd op ware gebeurtenissen voert deze film je mee door een nachtmerrie die geen enkele ouder werkelijkheid wil zien worden. De manier waarop dit gedaan wordt middels twee verhaallijnen, een verhaallijn in het verleden waarin de nachtmerrie werkelijkheid wordt en een verhaallijn 40 jaar later waarin de hoofdrolspelers nog steeds proberen de nachtmerrie een plaats te geven in hun leven is subliem uitgevoerd. Middels ontzettend goed acteerwerk van de diverse acteurs en actrices, krijg je regelmatig de rillingen en wordt je meegenomen in de emotie die vertolkt wordt. De muziek die bij de film gespeeld werd, paste heel erg goed bij de verschillende scene’s.

Ik zeg het niet snel, maar dit is in mijn ogen toch wel de beste Nederlandse film sinds hele lange tijd.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...