Film : The Queen (2006)

Gisteren heb ik de film The Queen (2006) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Helen Mirren als The Queen, Michael Sheen als Tony Blair, James Cromwell als Prince Phillip, Alex Jennings als Prince Charles, Roger Allam als Robin Janvrin, Sylvia Syms als Queen Mother, Tim McMullan als Stephen Lamport, Robin Soans als Enquerry, Lola Peploe als Jarvin’s Secretary, Douglas Reith als Lord Airlie, Joyce Henderson als Balmoral Maid, Pat Laffan als Head Ghillie, Amanda Hadingue als Queen’s Dresser, John McGlynn als Balmoral Head Ghillie en Gray O’Brien als Charles’ Valet.

Wanneer het nieuws van de dood van prinses Diana, ongetwijfeld de beroemdste vrouw van de wereld, bekend wordt bij het geschokte en verbijsterde Britse volk, trekt Hare Majesteit Koningin Elizabeth II (Helen Mirren) zich met haar familie terug achter de muren van kasteel Balmoral. Ze kan de reactie van het publiek niet bevatten. Voor Tony Blair (Michael Sheen), de populaire en zojuist gekozen premier, is de roep van het volk om zekerheid en steun door hun leiders een speerpunt. Wanneer de vrijgekomen emoties op ongekende wijze hoog oplopen is het aan Tony Blair om een manier te vinden om een brug te slaan tussen de koningin en het Britse publiek …
FilmTotaal.nl

Film : The Queen (2006)

Film : The Queen (2006)

Na het zien van de film The King’s Speech en de serie The Crown, ben ik toch wel geïnteresseerd geraakt in het Britse Koningshuis en dus wilde ik ook graag de film The Queen zien.

Ik vond het een goede film. De film laat goed zien in welke lastige situatie Koningin Elizabeth II zat rond de tijd van het overlijden van Prinses Diana. Het verhaal is mooi uitgewerkt middels heel goed gekozen locaties, goede acteurs en actrices en mooie muziek. Verder zijn ook heel veel originele beelden uit de die tijd gebruikt en kunstig door de scene’s heen gedaan. Ik ben nu ook wel geïnteresseerd in het zesde seizoen van The Crown, omdat ik graag wil zien hoe zij daar het overlijden van Prinses Diana oppakken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...