International Whisky Festival 2015

Afgelopen Vrijdag ben ik met Wieke, Peter, Jan en Henk naar het International Whisky Festival in de Grote Kerk in Den Haag geweest.

Masterclass Spey Whisky
Paul Dempsey (Commerical Manager) en Sandy Jamieson (Distillery Manager) gaven de masterclass over Spey Whisky en dat deden ze goed. Er was helaas geen presentatie, maar de verhalen over de distilleerderij en het proces en de diverse Whisky’s waren erg onderhoudend.

Gedurende de masterclass hebben wij de onderstaande vier Whisky’s mogen proeven.

  • Spey Tenné; De Tawny Port is zichtbaar en proef je ook.
  • Spey 12 Years Old; Lekker pittig.
  • Spey 18 Years Old; Iets meer vlak dan de 12 Years Old, maar zeer smakelijk.
  • Spey 8 Years Old Festival Botteling; Een explosie van geur, kleur en smaak.

International Whisky Festival
Op het festival zelf hebben wij een aantal andere Whiskies geproefd.

Het was weer een gezellig festival. We hebben weer heel wat Whisky’s kunnen proeven, maar we waren unaniem in onze mening dat Amrut met de Indian Single Malt Whisky en de Peated Indian Single Malt Whisky een zeer goede nieuwe distilleerderij is. Verder vond ik zelf de Ordha 21yo van Rare Cask Reserves erg smaakvol.

Peter, Henk, Wieke en Jan geven aan dat zij volgend jaar het International Whisky Festival Gent willen bezoeken, dus ga ik volgende week maar eens kijken of daar nog kaartjes voor beschikbaar zijn. Ik zelf zal in ieder geval volgend jaar ook nog het International Whisky Festival in de Grote Kerk in Den Haag bezoeken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...