Toneelstuk : Toneelgroep Maastricht – Noem het maar liefde

Gisteren ben ik naar de voorstelling “Noem het maar liefde” geweest. Deze voorstelling werd gespeeld door Toneelgroep Maastricht in de grote zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze voorstelling werden de rollen gespeeld door Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Viktor Griffioen, Jan Paul Buijs, Jouman Fattal en Elisabeth de Loore.

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een gloednieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer, geïnspireerd op Arthur Schnitzlers Reigen (1900). Een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit.

Toneelstuk : Noem het maar liefde

Toneelstuk : Noem het maar liefde

Het verhaal is erg goed geschreven en wordt ook zeer goed uitgebeeld. Het decor is werkelijk subliem. Met verschillende stukken die tegelijk als decor – maar ook als kledingkast – dienen, een groot scherm waarop diverse zeer goed gekozen filmbeelden vertoond worden en kunstig bedachte pilaren die uit het plafond naar beneden komen zakken en die diverse rollen innemen, is er echt veel werk besteed aan deze voorstelling.

Dan heb ik het nog niet gehad over de verschillende acteurs en actrices die niet alleen het toneelstuk acteren, maar ook de verschillende stukken muziek live spelen. En dat niet op een middelmatig niveau, maar op een zeer hoog en goed niveau.

Voor liefhebbers van toneelstukken en goede muziek is dit een zeer goede keuze.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...