International Whisky Festival 2017

Gisteren ben ik weer naar het International Whisky Festival in de Grote Kerk in Den Haag geweest. Dit festival werd georganiseerd door Whisky Live Holland.

Masterclass Nikka Whisky
Sayumi Chavrieir-Oyama gaf de masterclass Nikka Whisky en ze vertelde heel veel over Masatake Taketsure, de oprichter, maar ook veel over de geschiedenis van de distilleerderij en dat zorgde er samen met de verhalen over de vier onderstaande geproefde Whisky’s voor dat ik een heel goed beeld kon vormen over Nikka Whisky. De Whisky’s waren alle vier nogal jong, omdat ook Nikka Whisky te maken heeft met het No Age Statement verhaal, maar ze waren een verrassing.

Gedurende de masterclass heb ik de onderstaande Whisky’s mogen proeven:

International Whisky Festival
Op het festival zelf heb ik onderstaande Whisky’s geproefd:

Festival Botteling
Op het festival heb ik ook nog de festivalbotteling gekocht.

Teeling Irish Whiskey Single Cask Port Wood

In samenwerking met de eigenaar Jack Teeling en de importeur Bresser & Timmer heeft de organisatie van het International Whisky Festival een vat gekozen. Deze Teeling is speciaal voor het International Whisky Festival in Den Haag 2017 op vatsterkte gebotteld, iets wat bij Teeling zeldzaam is. Op deze manier is er een zo natuurlijk mogelijke whiskey gecreëerd. De whiskey is gerijpt in een port vat vat. Deze whiskey is 10 jaar oud, de kleur en de smaak intens.

De whiskey is licht terra kleurig ,de neus geraffineerd met aroma’s van fruit, honing en marsepijn. De smaak is complex, romig en met lichte houttonen en de afdronk is lang.

Teeling Whisky Single Cask for International Whisky Festival 2017

Teeling Whisky Single Cask for International Whisky Festival 2017

Beoordeling
Het was weer een feest. Nikka Whisky en Belgian Owl waren compleet onbekend voor mij en hebben allebei bewezen erg smaakvolle en rijke Whisky’s te zijn. Verder was het ook leuk om met James van That Boutique-Y Whisky Company te praten, drie erg goede Whisky’s te drinken omdat ik via Twitter Dave Worthington volg, die sinds een jaar Brand Ambassador is. Nu heb ik ook zijn Whisky’s kunnen proeven.

Ik ben nu al elf keer (2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008 en 2007) naar het International Whisky Festival geweest en ik moet zeggen dat het niet gaat vervelen. Zolang ik elk jaar nog in staat ben om een lijstje van Whisky’s te proeven die ik nog niet eerder geproefd heb, blijf ik zeker gaan.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...