Leids Cabaret Festival – Finalistentour 2016

Afgelopen Donderdag ben ik met Danielle, Monica en Simone naar de Finalistentour van het Leids Cabaret Festival geweest. Deze voorstelling werd gespeeld in het Stadstheater te Zoetermeer.

Joosen en De Jager

Joosen en De Jager

Joosen en De Jager
Quarter Life (crisis) is de eerste korte cabaret voorstelling van Sjoerd Joosen en Jeroen de Jager. Een overschot aan energie en creativiteit is de reden dat de twee vrienden en marketeers uit Rotterdam besloten een eigen voorstelling te maken. Onder muzikale begeleiding van Thijs van Gurp en Yvo Putter.

Marco Lopes

Marco Lopes

Marco Lopes
Marco Lopes, geboren op 11 juli 1985. Vanaf toen wist hij eigenlijk al, dit wordt helemaal te gek! En inderdaad, man, man, man, elke dag weer zin in een nieuwe dag! Hij mag niet klagen en dat doet hij dan ook niet. Want wie zit daar nou op te wachten? Laten we het gewoon lekker gezellig houden!

Martijn Kardol

Martijn Kardol

Martijn Kardol
“Jongensboek” Martijn worstelt met het gevoel dat hij nog steeds niet helemaal serieus wordt genomen als artiest. Maar dat zal niet lang meer duren. Een auditie. Voor de rol van Tony Manero in Saturday Night Fever. Een legendarische rol. De heilige graal voor een acteur van het kaliber van Martijn. Een rol voor iemand die fantastisch kan zingen. Geweldig kan acteren. Een rol voor the King of the Dancefloor.

Net zoals in 2015 was dit een hele leuke avond. De drie finalisten waren stuk voor stuk erg goed, maar mijn voorkeur ging uit naar Martijn Kardol. Hij is in mijn toch wel een echte cabaretier. Ook Joosen en de Jager waren erg goed, maar Marco Lopes vond ik een beetje geforceerd proberen de lach te krijgen van het publiek.

Als de Finalistentour er volgend jaar weer is, ga ik zeker weer want het is wel goed om aanstormend talent te zien voordat ze echt doorbereken bij het grote publiek.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...