TV Serie : Gomorra – La serie

Van het weekend heb ik meerdere afleveringen gezien van de serie Gomorra – La serie. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door NPO. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Marco D’Amore als Ciro di Marzio, Fortunato Cerlino als Pietro Savastano, Maria Pia Calzone als Immacolata Savastano, Salvatore Esposito als Genny Savastano, Marco Palvetti als Salvatore Conte, Domenico Balsamo als Massimo en Christian Giroso als O’ Cardillo.

Misdaadserie over het reilen en zeilen van de Camorra, de maffia in Napels, verteld vanuit het perspectief van de 30-jarige Ciro (Marco D’Amore). Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Matteo Garrone uit 2008, die weer is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roberto Saviano.

Gomorra - La serie

Gomorra – La serie

Wat een hele goede serie is dit zeg!

Het geeft heel goed de sfeer weer die de Camorra heeft gecreëerd in Napels. Heel vaak nodeloos geweld, maar ook – en dat viel mij erg op – een zekere aanbidding van de doorsnee mens van de Camorri. De Camorri mogen echt rekenen op heel veel ontzag bij de gewone mens. Wat mij ook opviel was dat er in Napels heel veel tegenstelling zijn, zowel qua bevolking als qua bouw. Wat een armoedige buurten worden er af en toe getoond zeg.

Voor liefhebbers van series over criminaliteit is dit een niet te missen serie. Dat er Italiaans gesproken wordt, merk je al gauw niet meer.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...