TV Serie : Death in Paradise

Afgelopen Dinsdag heb ik een aflevering gezien van de serie Death in Paradise. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door de KRO in het kader van KRO Detectives. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Ben Miller als DI Richard Poole, Don Warrington als Commisioner Selwyn Patterson, Sara Martins als DS Camille Bordey, Danny John-Jules als Officer Dwayne Myers en Gary Carr als Fidel Best.

Onmogelijke moorden op een prachtig Caribisch eiland. Detective Richard Poole (Ben Miller) is de perfecte man om ze op te lossen – als hij alleen niet zo’n hekel had gehad aan zon, zee en zand.

Wanneer Richard naar het kleine eiland Saint-Marie wordt gestuurd om een mysterieuze moord op te lossen, voelt hij zich helemaal niet op zijn plek. Een typische Britse agent, hij heeft veel liever de Londense motregen dan een blauwe zee, sprankelend zand en prachtig tropisch weer. Wat Richard aantreft is een vervallen station en een heel ander soort beleid. Zijn nieuwe partner, de moedige Camille Bordey (Sara Martins) is instinctief en briljant in haar eigen manier. Officer Dwayne Myers (Danny John-Jules) is een beetje te gezellig met de criminelen naar de smaak van Richard, maar hij heeft ook zo zijn gebruiken.

Hoewel Richard het nooit zou toegeven, ze vormen het perfecte team, en brengen humor bij de meest verbijsterende moorden op de mooiste plekken, met een nieuw mysterie voor elke aflevering. Zal Richard ooit de schoonheid van de omgeving zien? Misschien niet, maar op een dag zal hij zijn stropdas losmaken …

Death in Paradise

Death in Paradise

Ik vind dit een hele geslaagde serie.

Het verhaal dat een doorgewinterde, typische Britse, agent uit Londen naar het eiland Saint-Marie gehaald wordt om een mysterieze moord op te lossen dat eindigt in een vaste aanstelling terwijl de agent echt een hekel heeft aan zon, zee en strand is gewoonweg zeer goed bedacht. Doordat een flink aantal scene’s ook werkelijk op een eiland zijn opgenomen, krijg je tijdens het bekijken het tropische op vakantie gevoel, terwijl er toch vaak niet alledaagse moorden worden gepleegd en opgelost door het team.

Hieronder staan de lijst met detectives die ik al gezien heb ik het kader van KRO Detectives en ik vrees dat deze lijst alleen nog maar langer gaat worden omdat ik nog een aantal series opgenomen heb staan.


Series die ik al gezien heb ik het kader van KRO Detectives:

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...