Komedie : Jon van Eerd – Harrie let op de kleintjes

Ik heb afgelopen Zaterdag samen met mijn moeder en Danielle de voorstelling Harrie let op de kleintjes gezien. Deze voorstelling werd geproduceerd door Pretpakhuis en opgevoerd in het Stadstheater te Zoetermeer. In deze voorstelling werden de hoofdrollen gespeeld door Jon van Eerd als Harrie Vermeulen, Arie Cupé als Sam van Dam, Margo Dames als Inez Vermeulen, Zjon Smaal als Inspecteur Koddebeier, April van Amelsvoort als Bobbie, Ellie Lust als Portofoon.

Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) is terug! Harrie klaagt speen en been als hij moet babysitten. Gevangen tussen beertjes en kleertjes, broekjes en doekjes, papjes en lapjes maakt hij er weer een enorme puinhoop van. En wat als de baby’s zijn verdwenen?

Komedie : Harrie let op de kleintjes

Komedie : Harrie let op de kleintjes

Zoals ik al eerder gezegd heb, vind ik Jon van Eerd met zijn Pretpakhuis een hele goede opvolger van John Lanting met het Theater van de lach.

Op onnavolgbare wijze weet Jon van Eerd van een simpel verhaal een hele grote ongeorganiseerde puinhoop te maken. Met behulp van een minimaal aantal tegenspelers, goede rekwisieten en zeer fraaie decors lukt het hem om te zorgen voor een avond onbezorgd lachen. Net zoals André van Duin weet Jon van Eerd zijn tegenspelers door improvisatie op het verkeerde been te zetten en zo nu en dan zelfs zijn tegenspelers compleet uit hun rol te brengen. Fantastisch.


De volgende komedies met Jon van Eerd heb ik al gezien:

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...