Boek : Camilla Läckberg – Zeemeermin

Afgelopen weekend heb ik het boek Zeemeermin gelezen. Dit boek is geschreven door Camilla Läckberg.

In Fjällbacka is een man spoorloos verdwenen. Onderzoek van inspecteur Patrik Hedström en zijn collega’s levert niets op. Vier maanden later wordt de man alsnog gevonden: vastgevroren in het ijs. Hij is vermoord.

In dezelfde periode ontvangt een kennis van het slachtoffer, de schrijver Christian Thydell, anonieme dreigbrieven. Thydell is druk met de lancering van zijn roman Zeemeermin en heeft geen zin om de politie in te schakelen. Uitgerekend op de avond van de boekpresentatie krijgt hij weer een uiterst intimiderende brief. Erica Falck, bevriend met de jonge schrijver, maakt zich zorgen en laat een van de brieven aan Patrik zien. Hij realiseert zich dat Christian in groot gevaar is: de afzender koestert een enorme wrok jegens hem en toont zich een zeer labiel persoon die geweld niet schuwt. Dan wordt in het dorp het lichaam van een tweede vermoorde man gevonden. Geen toeval, zo blijkt al snel.

Camilla Läckberg - Zeemeermin

Camilla Läckberg – Zeemeermin

Ik vind Camilla Läckberg een hele goede schrijver. Zo heb ik van alle boeken die zij gechreven heeft in de “Patrick Hedström en Erika Falck”-serie een eBook gekocht en heb ik de volgende boeken al gelezen : IJsprinses, Predikant, Steenhouwer, Zusje en Oorlogskind. Verder heb ik de losse boeken geschreven door Camilla Läckberg het boek De lunchroom van de weduwen al gelezen en ga ik Sneeuwstorm en amandelgeur nog lezen.

Wat kan ik nog zeggen over Zeemeermin

Het boek is dusdanig spannend van opzet dat je, als je eenmaal de eerste vijf hoofdstukken gelezen hebt, het boek echt niet meer kan wegleggen. Pas helemaal op het einde begin je pas te snappen wat er werkelijk gebeurd is en op dat moment eindigt het verhaal met een hele dikke Cliffhanger … Ik ben dan nu ook al druk bezig met het het lezen van Vuurtorenwachter omdat ik zo graag wil weten hoe het verhaal verder gaat.

Voor wie Camilla Läckberg nog niet kent, kan ik alleen maar zeggen dat ik het lezen van haar boeken heel erg aanraadt, want ze zijn ontzettend goed geschreven.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...